Selectează o Pagină

Studentii Sectiei de Limba Araba a Universitatii din Bucuresti au lansat proiectul „Orizonturi Culturale Arabe” gazduit de www.e-scoala.ro, sambata, 31 Mai 2008 intre 11:00-12:00, in cadrul Facultatii de Limbi şi Literaturi Straine.

In premiera pentru Romania, un site educational a lansat o sectiune dedicata limbii si culturii Arabe si va sustine o campanie de promovare a acesteia in randul studentilor si tinerilor interesati de lumea araba.

„Lipsa de informare a dat nastere multor controverse de–a lungul timpului, e nevoie ca subiectul tratat sã fie privit si analizat din toate punctele de vedere, înainte de a ne avânta la vreo opinie categoricã. În paginile site-ului vom dezbate diferite teme (culturã, geografie) specifice lumii arabe, în speranta cã o mai bunã informare va face si lumea mai bunã!” a declarat Anca Munteanu, redactor-sef al sectiunii de limba Araba.

Lansarea a avut loc printr-o ceremonie gazduita de Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, in cadrul Salii de Consiliu, Strada Pitar Moş nr. 7-13, Sector 2, Bucureşti, la care au participat studenti, profesori, jurnalisti, oficialitati si membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti.

Proiectul educational www.e-scoala.ro este unul dintre cele mai accesate 100 de site-uri din Romania si este o comunitate dezvoltata de tineri inca din 1999. Site-ul este folosit lunar de peste 600.000 de oameni si este administrat de Centrul de Resurse pentru Societatea Civila.

Echipa „Orizonturi Culturale Arabe”: Redactor-şef – Anca Munteanu, Redactor-şef adjunct – Horia Petrescu. Comitetul de redacţie: Gabriel Biţună, Talida Ciucă, Andreea Podeanu, Irina Radu, Corina Vlăsceanu, Bianca Baicu.

Detalii la http://www.e-scoala.ro/arabic