Date de contact și program

Întrucât a început un nou an universitar, programul consilierilor și senatorilor nu mai este valabil din următoarele motive: fie s-a schimbat orarul, fie au încheiat un ciclu de studii. În curând vor avea loc alegeri studențești și vor fi aleși noii consilieri și senatori, în luna noiembrie. În cazul în care aveți o problemă, solicitați o întâlnire cu unul dintre consilierii: Giani Mădălin Sterpu (giani.sterpu@asls.ro), Mădălina Gabriela Ciotău (madalina.ciotau@asls.ro), Camelia Șaran (camelia.saran@asls.ro), Andreea Cîrlănaru (andreea.cirlanaru@asls.ro), Bianca Tudor (bianca.tudor@asls.ro).

Reprezentarea studențească

-sau cine se mai gândește și la studenți-

 

Cu siguranță că ați observat că există anumite perioade din an când pe coridoarele facultății de Limbi și Literaturi Străine are loc un fel de forfotă și tevatură continuă, însoțită de mesaje în prealabil pe facebook, pe telefonul mobil, pe ușa de la baie etc. care te îndeamnă să mergi la vot. Astfel încât, după o săptămână întreagă de „Ai votat? Pe colegii tăi i-ai adus la vot?”, toată studențimea știe că au fost alegeri. Bine, bine, alegeri, dar alegeri pentru ce? A, da. Pentru reprezentarea aia studențească, da. Dar, în definitiv, câți dintre studenții care „s-au obosit” să vină la vot zilele astea știu cu adevărat ce au făcut, sau ce înseamnă această reprezentare?

Ei bine, dragi studenți, aflați că reprezentanții pe care îi alegeți voi în acele săptămâni, fie ei pentru Senatul Universității sau pentru Consiliul Facultății, sunt oameni care vor lupta pentru drepturile noastre. Sunt oameni care ne cunosc interesele și ni le apără, oameni care vor să ne fie nouă bine. Este important să avem astfel de persoane, care pot lua parte la deciziile care se iau la nivel înalt, care pot comunica și colabora cu profesorii noștri, care pot da glas părerilor, opiniilor și dorințelor noastre, ale tuturor studenților.

De aceea este bine să știi, tu student/studentă cu o nelămurire, problemă sau nemulțumire, că ai un grup de oameni cărora li te poți adresa oricând, cu încrederea că dacă este vorba despre un lucru pe care ei îl pot realiza la nivel de hotărâre a facultății, atunci vor da tot ce au mai bun în a o face. Ca studenți, ar trebui să ne cunoaștem drepturile. Însă dacă pe acestea nu le știm bine, atunci măcar pe cei care ni le apără ar fi cazul să îi cunoaștem, să ni-I alegem și să le împărtășim părerile, dorințele și dificultățile legate de această facultate pe care o îndrăgim.

Reprezentanții tăi au un program de audiențe în care poți merge să le spui ce probleme ai întâmpinat, ce profesori te-au nedreptățit sau… pur și simplu să stai de vorbă cu cineva. Îi poți găsi în Pitar Moș, la etajul 2, sala CRSC (cea de dinainte de Bogdan), după programul de mai sus. Dacă nu te sincronizezi cu ei, poți să-i cauți pe mail.

Share This