Alegeri studenţeşti

Informații despre procesul de alegeri din 2017 AICI.

Mesajul și datele de contact ale studenților reprezentanți pot fi găsite AICI.

 

Informații generale:

Alegerile studenţeşti au loc la începutul semestrului 1 din fiecare an universitar, în baza următoarelor regulamente:

1. REGULAMENT DE ALEGERE a reprezentanţilor studenţilor în structurile de conducere ale Universităţii din Bucureşti. Regulamentul este stabilit de Senatul UB, care stabilește și calendarul (general sau, în cazuri excepționale, punctual) alegerilor pentru toate structurile Universității.

2. Metodologia de alegeri a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, validată anual de Adunarea Generală a Asociației Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – Universitatea din București (ASLS).

Alegerile studențești sunt organizate, conform Regulamentului UB (vezi mai sus), de către asociația sau asociațiile studențești din FLLS, împreună cu comisia electorală.

Studenții reprezentanți ai FLLS au trei locuri în Senatul UB și 12 locuri în Consiliul FLLS, ocupate conform Metodologiei de Alegeri.

Președintele Asociației Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – Universitatea din București (ASLS) este ales, conform statutului, de către studenții FLLS, anual, la o dată care poate coincide sau nu cu alegerile pentru studenții reprezentanți, conform metodologiei proprii de alegeri.

 

Share This