Selectează o Pagină

Admitere 2024

Zilele Porților Deschise 2024

Facultatea își va deschide porțile în spațiul virtual în intervalul 13-24 mai 2024, în formatul unor webinare pentru fiecare specializare, organizate în parteneriat cu Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS).

De asemenea, la cerere, pot fi organizate vizite în facultate, unde puteți face cunoștință cu studenții, profesorii și experții noștri în admitere. Ne puteți contacta în acest sens la adresa admitere@lls.unibuc.ro.

Vă invităm să intrați pe grupul de Facebook Zilelor Porților Deschise FLLS pentru ciclul de licență unde vor apărea mai multe informații și veți primi răspunsuri la întrebări.

Informații generale - 2024

Specializările și modalitățile de admitere disponibile în 2024 pot fi consultate AICI. Locurile vor fi disponibile după repartizarea la nivel național a locurilor către univeristăți.

Ghidul candidatului 2024 va fi disponibil în curând.

Calendarul admiterii 2024

Preînscriere: 8-17 iulie 2024

Preînscrierea reprezintă completarea datelor personale într-un formular electronic, înainte de a veni la facultate. Acest pas este obligatoriu și eficientizează procesul de înscriere. Formularul conține date referitoare la examenul de Bacalaureat și nu poate fi completat înainte de a cunoaște rezultatele finale. Formularul va disponibil pe site începând cu 8 iulie (ora 00:00) până la finalul programului de înscrieri.

  • Înscriere: 8-17 iulie 2024
    • Program: luni-vineri 10:00-15:00, sâmbătă-duminică 10:00-13:00;
  • Afișarea rezultatelor inițiale: 22 iulie (dată orientativă!)

Înscrierea va avea loc la facultate, în sediul din strada Pitar Moș nr. 7-13. Persoanele care nu se pot deplasa din motive obiective în perioada indicată vor avea posibilitatea să se înscrie electronic și să aducă dosarul ulterior. Mai multe informații vor fi disponibile în site-ul de admitere (momentan indisponibil).

Taxele de admitere
  • 250 RON – o specializare*
  • 350 RON – 2 specializări*
  • 400 RON – 3+ specializări*

*Specializare = opțiune pentru o secție A cu mai multe opțiuni pentru B

Taxa de înscriere se achită la înscriere, în clădirea Facultății de Limbi și Literaturi Străine din str. Pitar Moș nr. 7-13, la bancă sau online (mai multe informații AICI)

Materiale electronice

Procedura de admitere a Facultății de Limbi și Literaturi Străine 2024 poate fi accesată AICI.

Metodologia de admitere a Universității din București (2024) poate fi consultată AICI.

Broșura Admiterii din acest an nu este încă disponibilă.

This year’s Admissions brochure is not ready yet.

 

Întrebări frecvente

Se va organiza admitere în 2024?

DA! Sesiunea de admitere principală va fi organizată după finalizarea primei sesiuni de bacalaureat.

NU se va da examen de admitere, însă. Concursul de admitere este integral pe bază de dosar, fie pe baza mediei mixte, fie pe baza mediei de la Bacalaureat.

 

1. În ce constă examenul de admitere?

Examenul de admitere diferă in funcție de secția la care vrei să intri. Acesta poate fi sub formă de probă scrisă, dar sunt și secții la care admiterea se face pe bază de dosar (media de la bacalaureat).

2. Se dau examene pentru toate secțiile FLLS?

Nu se dau examene la toate secțiile, ci doar la Studii Americane, Traducere și Interpretare și anumite specializări de la secția Filologie.

3. La ce se dă examen?

Examenul se dă la o limbă străină și cuprinde exerciții de gramatică, înțelegerea textului și traduceri. Poți găsi mai mai multe informații în linkul de mai sus cu tematica și bibliografia de examen.

4. Mă pot înscrie la mai multe secții/limbi A?

Da, te poți înscrie la mai multe secții, cu următoarea excepție: nu poți să te înscrii la mai multe secții care au ca formă de intrare media mixtă (indiferent de limbă), cu excepția secției Studii Americane, la care înscrierea este permisă în paralel cu o altă secție cu aceeași modalitate de admitere.

5. Există posibilitatea să nu fiu repartizat/ă la prima opțiune de pe listă?

Dacă nota luată la bacalaureat sau media mixtă este mai mică decât cea a altor candidați la aceeași specializare atunci există posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune. De asemenea, există și posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune din cauza numărului mic de locuri față de cel al candidaților.

6. Unde pot găsi modele de subiecte de admitere?

O colecție a subiectelor și rezolvărilor din ultimii ani poate fi consultată online AICI.
ATENȚIE! Între 2020 și 2022 nu a fost organizat examen de admitere, iar din 2023 s-a schimbat formula examenului (de la două probe la o probă), așadar subiectele anterioare sunt oferite orientativ!

7. Dacă mă înscriu la o limbă pe care nu o știu deloc, mi se va preda pentru nivelul de începător?

Dacă printre limbile la care te-ai înscris se enumeră Engleză (A sau B), Franceză (A) sau Germană A (avansaţi), cursurile şi examenele se vor desfăşura în limba respectivă de la primul curs/prima sesiune. Pentru celelalte limbi străine (inclusiv Franceză B, Germană B etc.) vor exista grupe de începători şi avansaţi sau doar grupe de începători.