Admitere 2023

Informații generale - 2023

Specializările și modalitățile de admitere disponibile în 2023 pot fi consultate AICI.

ATENȚIE! Începând din 2023 se va organiza examen de admitere (la o singură limbă) pentru unele specializări. Tematica și bibliografia orientativă pentru examen pot fi consultate AICI.

Taxele de admitere
  • 250 RON – o specializare*
  • 350 RON – 2 specializări*
  • 400 RON – 3+ specializări*

*Specializare = opțiune pentru o secție A cu mai multe opțiuni pentru B

Taxa de înscriere se achită la înscriere, în clădirea Facultății de Limbi și Literaturi Străine din str. Pitar Moș nr. 7-13, la bancă sau online (mai multe informații AICI)

Materiale electronice

Procedura de admitere a Facultății de Limbi și Literaturi Străine 2023 poate fi accesată AICI.

Metodologia de admitere a Universității din București (2023) poate fi consultată AICI.

Întrebări frecvente

Se va organiza admitere în 2023?

DA! Sesiunea de admitere principală va fi organizată după finalizarea primei sesiuni de bacalaureat.

 

1. În ce constă examenul de admitere?

Examenul de admitere diferă in funcție de secția la care vrei să intri. Acesta poate fi sub formă de probă scrisă, dar sunt și secții la care admiterea se face pe bază de dosar (media de la bacalaureat).

2. Se dau examene pentru toate secțiile FLLS?

Nu se dau examene la toate secțiile, ci doar la Studii Americane, Traducere și Interpretare și anumite specializări de la secția Filologie.

3. La ce se dă examen?

Examenul se dă la o limbă străină și cuprinde exerciții de gramatică, înțelegerea textului și traduceri. Poți găsi mai mai multe informații în linkul de mai sus cu tematica și bibliografia de examen.

4. Mă pot înscrie la mai multe secții/limbi A?

Da, te poți înscrie la mai multe secții, cu următoarea excepție: nu poți să te înscrii la mai multe secții care au ca formă de intrare examenul scris (indiferent de limbă), cu excepția secției Studii Americane, la care înscrierea este permisă în paralel cu o altă secție cu aceeași modalitate de admitere.

5. Există posibilitatea să nu fiu repartizat/ă la prima opțiune de pe listă?

Dacă nota luată la bacalaureat sau la examen nu se încadrează în cerințele de admitere ale facultății noastre atunci există posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune. De asemenea, există și posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune din cauza numărului de locuri.

6. Unde pot găsi modele de subiecte de admitere?

O colecție a subiectelor și rezolvărilor din ultimii ani poate fi consultată online AICI.
ATENȚIE! Între 2020 și 2022 nu a fost organizat examen de admitere, iar din 2023 s-a schimbat formula examenului (de la două probe la o probă), așadar subiectele anterioare sunt oferite orientativ!

7. Dacă mă înscriu la o limbă pe care nu o știu deloc, mi se va preda pentru nivelul de începător?

Dacă printre limbile la care te-ai înscris se enumeră Engleză (A sau B), Franceză (A) sau Germană A (avansaţi), cursurile şi examenele se vor desfăşura în limba respectivă de la primul curs/prima sesiune. Pentru celelalte limbi străine (inclusiv Franceză B, Germană B etc.) vor exista grupe de începători şi avansaţi sau doar grupe de începători, iar pentru repartizare, la începutul facultății, se va da un test de plasare pe nivel.