Selectează o Pagină

Centrul de limbi străine Ariel

UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI
FACULTATEA DE LIMBI ŞI LITERATURI STRĂINE

Adresa: Str. Pitar Mos nr. 7-13, etaj 1, sector 1, Bucureşti
Program: Luni – Vineri: 10.30 -18:30
Telefon: 021.305.19.55
E-mail: centrulariel.unibuc@gmail.com

Centrul de limbi străine Ariel este un departament al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti. Înfiinţat în 2001, Centrul Ariel organizează cursuri de limbi străine pentru diferite niveluri, pe tot parcursul anului şcolar, în grupe de maxim 15 cursanţi. Avem o echipă tânără, care cuprinde exclusiv profesori formaţi în cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine sau doctoranzi. Aceştia folosesc o experienţă de predare dobândită atât în ţară, cât şi în străinătate, metode eficiente şi stimulante.

Structura cursurilor diferă în funcţie de limba străină predată, iar durata unui curs complet (de la începători până la avansaţi) este de aproximativ doi ani. Pentru predare, folosim materiale moderne ale celor mai prestigioase edituri străine (Macmillan Heinemann, Cambridge University Press, Oxford University Press, Hueber, Hachette, Alma, SGEL, Intertaal etc.), incluzând mijloace audio şi video.

Structura tuturor cursurilor de limbi străine cuprinde un număr variabil de module, cu o durată între 32 şi 50 de ore, ce se desfăşoară în ritm de două şedinţe a câte două ore pe săptămână, în intervalul 18:00 – 20:00 sau 18:30 – 20:30 (pentru cursurile care se desfăşoară la sediile firmelor, orarul poate varia). O şedinţă are 120 de minute, cu o pauză de 5-10 minute. Orarul şi alte detalii administrative se vor discuta la o primă întâlnire (întâlnirea organizatorică) cu profesorul şi cu ceilalţi cursanţi.

La finalul unui modul, cursanţii primesc un certificat de participare în care se precizează tipul şi durata cursului, precum şi calificativul obţinut de cursant în urma evaluării profesorului.  Certificatele sunt recunoscute de Universitatea din Bucureşti.

Limbile străine predate la Centrul Ariel sunt engleză (atât engleză generală, cât şi engleză juridică şi de afaceri, cursuri de pregătire pentru testele Cambridge), franceză, spaniolă, portugheză, italiană, germană, suedeză, neerlandeză (olandeză), rusă, sârbă, croată, cehă, bulgară, chineză, japoneză, turcă, arabă, română pentru străini, ebraică biblică şi modernă.

Cursurile au loc fie la sediul firmei/instituţiei solicitante, fie în sediul Facultăţii de Limbi și Literaturi Străine din str. Pitar Moş (în spatele Cinematografului Scala).