Specializări disponibile admitere 2017

Specializările, locurile bugetate și modalitățile de admitere pot fi consultate AICI.

Atenție! Specializarea Suedeză A a fost acreditată, însă după publicarea H.G. care listează specializările pentru anul 2017, așadar această secție NU va fi disponibilă pentru admiterea din acest an. Secțiile Suedeză și Neerlandeză vor fi disponibile doar ca limbi B pentru admiterea 2017.

Calendarul admiterii

Sesiunea iulie:
1.    Înscrieri: 7 – 17 iulie 2017
2.    Examen scris (Filologie/Traducere și Interpretare): 18 iulie 2017 – ora 9:00;
3.    Examen scris (Studii Americane): 19 iulie 2017 – ora 9:00.

Sesiunea septembrie:
1.    Înscrieri: 4 – 9 septembrie 2017;
2.    Examen scris: 11 septembrie 2017.

ATENȚIE! Sesiunea de concurs din luna septembrie 2017 va fi deschisă numai pentru secţiile care nu îşi completează necesarul de studenţi în sesiunea din luna iulie 2017.

Examenul de admitere

Tematica examenului de admitere rămâne neschimbată față de anii anteriori și poate fi consultată AICI.

O culegere a subiectelor și rezolvărilor din ultimii 5 ani poate fi deja achiziționată de la Secretariatul FLLS și de la Asociația Studenților (ASLS). Atenție! Varianta standard a culegerii cuprinde doar subiectele la limbile Engleză, Franceză și Română, urmând ca subiectele la celelalte limbi să poată fi obținute la cerere, de la secretariatul facultății.

Materiale electronice

Broșura de prezentare a Facultății poate fi consultată AICI.

Începând din 2017, structura Ghidului Candidatului se modifică. Varianta actualizată va fi publicată doar online la începutul lunii mai 2017. Pentru informații ORIENTATIVE, ghidul candidatului din 2016 poate fi consultat AICI.

O culegere a subiectelor și rezolvărilor din ultimii 5 ani poate fi deja achiziționată de la Secretariatul FLLS și de la Asociația Studenților (ASLS). Atenție! Varianta standard a culegerii cuprinde doar subiectele la limbile Engleză, Franceză și Română, urmând ca subiectele la celelalte limbi să poată fi obținute la cerere, de la secretariatul facultății.

Metodologia de admitere a Facultății de Limbi și Literaturi Străine poate fi consultată AICI.

Metodologia de admitere a Universității din București poate fi consultată AICI.

Întrebări frecvente

1.În ce constă examenul de admitere?

Examenul de admitere diferă in funcție de secția la care vrei să intri. Acesta poate fi sub formă de probă scrisă dar sunt și secții la care admiterea se face pe bază de dosar (media de la bacalaureat).

2.Se dau examene pentru toate secțiile FLLS?

Nu se dau examene la toate secțiile, ci doar la Studii Americane, Traducere și Interpretare și anumite specializări de la secția Filologie.

3.Poți da examene la două limbi străine?

Da, poți da examene la două limbi străine sau la o limbă străină şi gramatica limbii române.

4.Mă pot înscrie la mai multe secții/limbi A?

Da, te poți înscrie la mai multe secții, cu următoarea excepție: nu poți să te înscrii la mai multe secții care au ca formă de intrare examenul scris la două limbi străine, deoarece se susțin în aceeași zi, cu excepția înscrierii mixte la secțiile de Filologie/Traducători Engleză/Franceză/Germană/Spaniolă (o singură limbă A, două opțiuni).

5.Există posibilitatea să nu fiu repartizat/ă  la prima opțiune de pe listă?

Dacă nota luată la bacalaureat sau în urma examenului de admitere nu se încadrează în cerințele de admitere ale facultății noastre atunci există posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune. De asemenea, există și posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune din cauza numărului de locuri.

6.Unde pot găsi modele de subiecte de admitere?

Modelele de subiecte pentru admitere se găsesc în broșura numită “Culegere subiecte și rezolvări 2012-2016″ care poate fi achiziționat[ contra cost de la Secretariatul facultății, începând cu luna aprilie 2017.

7.Dacă mă înscriu la o limbă pe care nu o știu deloc, mi se va preda pentru nivelul de începător?

Dacă printre limbile la care te-ai înscris se enumeră Engleză (A sau B), Franceză (A) sau Germană A (avansaţi), cursurile şi examenele se vor desfăşura în limba respectivă de la primul curs/prima sesiune. Pentru celelalte limbi străine (inclusiv Franceză B, Germană B etc.) vor exista grupe de începători şi avansaţi sau doar grupe de începători, iar pentru repartizare, la începutul facultății, se va da un test de plasare pe nivel.

Share This