Site dedicat admiterii 2017

A fost lansat site-ul dedicat admiterii din 2017! Pe site-ul de admitere pot fi găsite informații specifice fiecărui pas al admiterii, noutăți și anunțuri de ultimă oră de la Comisia de Admitere. Candidații sunt rugați să-l urmărească cu mare atenție.

Site-ul de admitere poate fi accesat aici: http://lls.unibuc.ro/admitere/

Informații generale - 2017

Specializările, locurile bugetate și modalitățile de admitere pot fi consultate AICI (sesiunea iulie 2017). Locurile rămase pentru sesiunea septembrie pot fi consultate AICI.

Atenție! Specializarea Suedeză A a fost acreditată, însă după publicarea H.G. care listează specializările pentru anul 2017, așadar această secție NU va fi disponibilă pentru admiterea din acest an. Secțiile Suedeză și Neerlandeză vor fi disponibile doar ca limbi B pentru admiterea 2017.

Lista actelor necesare poate fi găsită AICI.

ATENȚIE – înainte de înscrierea la sediul facultății toți candidații trebuie să completeze formularul de preînscriereAICI (este necesară completarea mediei finale de la examenul de Bacalaureat). Acest pas reduce semnificativ timpul petrecut la înscriere.

Programul comisiei de admitere (licență) în perioada înscrierilor:

  • 4-8 septembrie: 10:00-14:00;
  • 9 septembrie: 10:00-12:00;

Taxele de admitere sunt:

  • 250 RON – o specializare*
  • 350 RON – 2 specializări*
  • 400 RON – 3-5 specializări*

*Specializare = opțiune pentru o secție A cu mai mult opțiuni pentru B

Taxa de înscriere se achită la înscriere, în clădirea Facultății de Limbi și Literaturi Străine din str. Pitar Moș nr. 7-13.

 

 

Calendarul admiterii

Sesiunea iulie:
1.    Înscrieri: 7 – 17 iulie 2017
2.    Examen scris (Filologie/Traducere și Interpretare): 18 iulie 2017 – ora 9:00;
3.    Examen scris (Studii Americane): 19 iulie 2017 – ora 9:00.

Sesiunea septembrie:
1.    Înscrieri: 4 – 9 septembrie 2017;

ATENȚIE! Sesiunea de concurs din luna septembrie 2017 va fi deschisă numai pentru secţiile care nu îşi completează necesarul de studenţi în sesiunea din luna iulie 2017.

Examenul de admitere

Tematica examenului de admitere rămâne neschimbată față de anii anteriori și poate fi consultată AICI.

O culegere a subiectelor și rezolvărilor din ultimii 5 ani poate fi deja achiziționată de la Secretariatul FLLS și de la Asociația Studenților (ASLS). Atenție! Varianta standard a culegerii cuprinde doar subiectele la limbile Engleză, Franceză și Română, urmând ca subiectele la celelalte limbi să poată fi obținute la cerere, de la secretariatul facultății.

Materiale electronice

Broșura de prezentare a Facultății poate fi consultată AICI.

Ghidul candidatului 2017 poate fi consultat AICI.

O culegere a subiectelor și rezolvărilor din ultimii 5 ani poate fi deja achiziționată de la Secretariatul FLLS și de la Asociația Studenților (ASLS). Atenție! Varianta standard a culegerii cuprinde doar subiectele la limbile Engleză, Franceză și Română, urmând ca subiectele la celelalte limbi să poată fi obținute la cerere, de la secretariatul facultății.

Metodologia de admitere a Facultății de Limbi și Literaturi Străine poate fi consultată AICI.

Metodologia de admitere a Universității din București poate fi consultată AICI.

Întrebări frecvente

1.În ce constă examenul de admitere?

Examenul de admitere diferă in funcție de secția la care vrei să intri. Acesta poate fi sub formă de probă scrisă dar sunt și secții la care admiterea se face pe bază de dosar (media de la bacalaureat).

2.Se dau examene pentru toate secțiile FLLS?

Nu se dau examene la toate secțiile, ci doar la Studii Americane, Traducere și Interpretare și anumite specializări de la secția Filologie.

3.Poți da examene la două limbi străine?

Da, poți da examene la două limbi străine sau la o limbă străină şi gramatica limbii române.

4.Mă pot înscrie la mai multe secții/limbi A?

Da, te poți înscrie la mai multe secții, cu următoarea excepție: nu poți să te înscrii la mai multe secții care au ca formă de intrare examenul scris la două limbi străine, deoarece se susțin în aceeași zi, cu excepția înscrierii mixte la secțiile de Filologie/Traducători Engleză/Franceză/Germană/Spaniolă (o singură limbă A, două opțiuni).

5.Există posibilitatea să nu fiu repartizat/ă  la prima opțiune de pe listă?

Dacă nota luată la bacalaureat sau în urma examenului de admitere nu se încadrează în cerințele de admitere ale facultății noastre atunci există posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune. De asemenea, există și posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune din cauza numărului de locuri.

6.Unde pot găsi modele de subiecte de admitere?

Modelele de subiecte pentru admitere se găsesc în broșura numită “Culegere subiecte și rezolvări 2012-2016″ care poate fi achiziționată contra cost de la Secretariatul facultății, începând cu luna aprilie 2017.

7.Dacă mă înscriu la o limbă pe care nu o știu deloc, mi se va preda pentru nivelul de începător?

Dacă printre limbile la care te-ai înscris se enumeră Engleză (A sau B), Franceză (A) sau Germană A (avansaţi), cursurile şi examenele se vor desfăşura în limba respectivă de la primul curs/prima sesiune. Pentru celelalte limbi străine (inclusiv Franceză B, Germană B etc.) vor exista grupe de începători şi avansaţi sau doar grupe de începători, iar pentru repartizare, la începutul facultății, se va da un test de plasare pe nivel.

Share This