Departamentul de Limbi şi Literaturi Romanice, Clasice şi Neogreacă al Universităţii din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Spaniei la Bucureşti, al Institutului Cervantes din Bucureşti şi a revistei Observator cultural organizează a V-a ediţie a concursului universitar de traduceri literare din spaniolă în română, La voz a ti debida.

Concursul este adresat tuturor studenţilor de la universitățile din România. Traducerile în română trebuie însoţite de un pseudonim şi trimise până la data de 10 mai 2023 pe adresa de email: traduccion.lavozatidebida@lls.unibuc.ro ca ataşament. În corpul mesajului, participantul va menţiona numele şi prenumele, universitatea la care este înscris şi pseudonimul ales.

Ceremonia de premiere a câştigătorilor va avea loc vineri, 26 mai, la ora 12, la sediul Institutului Cervantes din Bucureşti. Premiul I constă în publicarea traducerii în revista Observator cultural şi într-un voucher în valoare de 100 de euro pentru bilete de avion, oferit de Institutul Cervantes. Toţi câştigătorii vor primi cărţi oferite de Ambasada Spaniei şi de Institutul Cervantes.

Din juriu fac parte: prof. dr. Mianda Cioba (Universitatea din Bucureşti), prof. dr. Carmen Muşat (Universitatea din Bucureşti şi redactor-şef al revistei Observator cultural), conf. Oana-Dana Balaş (Universitatea din Bucureşti), lect. dr. Mioara Angheluță (Universitatea din Bucureşti) dr. Rafael Pisot Díaz, (Institutul Cervantes din Bucureşti), Victoria Sepciu (Radio România Internațional).

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina de facebook a concursului și AICI.