Zilele porților deschise - 2021

Facultatea își va deschide porțile în spațiul virtual în intervalul 7-29 mai 2020, în formatul unor webinarii pentru fiecare specializare, organizate în parteneriat cu Asociația Studenților din FLLS (ASLS). Platforma folosită pentru webinarii va fi Zoom, iar doritorii care s-au înscris prin formular vor primi invitațiile cu cel puțin 30 de minute înainte de începutul sesiunii.

Formularul de înscriere poate fi accesat AICI.

!Atenție! Sesiunile dedicate specializărilor vor prezenta profilul secției și materiile studiate, fără aspectele administrative ale admiterii (documente, proceduri, formula de admitere etc.). Acestea vor fi prezentate într-o sesiune distinctă, sâmbătă, 22 mai, la ora 13:00.

Candidații interesați pot primi mai multe informații pe grupul de Facebook dedicat Porților Deschise (administrat de Asociația Studenților din FLLS – ASLS).

Informații generale - 2021

Specializările și modalitățile de admitere disponibile în 2021 pot fi consultate AICI.

Taxele de admitere
  • 250 RON – o specializare*
  • 350 RON – 2 specializări*
  • 400 RON – 3-5 specializări*

*Specializare = opțiune pentru o secție A cu mai multe opțiuni pentru B

Taxa de înscriere se achită la înscriere, în clădirea Facultății de Limbi și Literaturi Străine din str. Pitar Moș nr. 7-13, la bancă sau online (mai multe informații AICI)

Materiale electronice

Broșura de prezentare a Facultății poate fi consultată AICI.

Ghidul candidatului 2021 poate fi consultat AICI

Procedura (metodologia) de admitere actualizată pentru admiterea din 2020 (valabilă și în 2021) poate fi consultată AICI.

Metodologia de admitere a Universității din București (2021) poate fi consultată AICI.

Întrebări frecvente

Se va organiza admitere în 2021?

DA! Sesiunea de admitere principală va fi organizată după finalizarea primei sesiuni de bacalaureat, indiferent când se va desfășura aceasta. În funcție de restricțiile în vigoare în perioada respectivă, vom reveni cu mai multe detalii privind procesul de admitere.

 

1.În ce constă examenul de admitere?

Examenul de admitere diferă in funcție de secția la care vrei să intri. Acesta poate fi sub formă de probă scrisă dar sunt și secții la care admiterea se face pe bază de dosar (media de la bacalaureat).

2.Se dau examene pentru toate secțiile FLLS?

Nu se dau examene la toate secțiile, ci doar la Studii Americane, Traducere și Interpretare și anumite specializări de la secția Filologie.

3.Poți da examene la două limbi străine?

Da, poți da examene la două limbi străine sau la o limbă străină şi gramatica limbii române.

4.Mă pot înscrie la mai multe secții/limbi A?

Da, te poți înscrie la mai multe secții, cu următoarea excepție: nu poți să te înscrii la mai multe secții care au ca formă de intrare media dintre nota la proba scrisă de limba română de la BAC și nota ce rezultă din mediile din liceu la o limbă străină (indiferent de limbă), cu excepția secției Studii Americane, la care înscrierea este permisă în paralel cu o altă secție cu aceeași modalitate de admitere.

5.Există posibilitatea să nu fiu repartizat/ă  la prima opțiune de pe listă?

Dacă nota luată la bacalaureat sau calculată conform algoritmului de admitere nu se încadrează în cerințele de admitere ale facultății noastre atunci există posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune. De asemenea, există și posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune din cauza numărului de locuri.

6.Unde pot găsi modele de subiecte de admitere?

O colecție a subiectelor și rezolvărilor din ultimii ani poate fi consultată online AICI.

7.Dacă mă înscriu la o limbă pe care nu o știu deloc, mi se va preda pentru nivelul de începător?

Dacă printre limbile la care te-ai înscris se enumeră Engleză (A sau B), Franceză (A) sau Germană A (avansaţi), cursurile şi examenele se vor desfăşura în limba respectivă de la primul curs/prima sesiune. Pentru celelalte limbi străine (inclusiv Franceză B, Germană B etc.) vor exista grupe de începători şi avansaţi sau doar grupe de începători, iar pentru repartizare, la începutul facultății, se va da un test de plasare pe nivel.

Share This