Site dedicat admiterii 2020

A fost lansat site-ul dedicat admiterii din 2020! Pe site-ul de admitere pot fi găsite informații specifice fiecărui pas al admiterii, noutăți și anunțuri de ultimă oră de la Comisia de Admitere. Candidații sunt rugați să-l urmărească cu mare atenție.

Site-ul de admitere poate fi accesat aici: https://admitere.lls.unibuc.ro/

ATENȚIE! Înscrierea se face doar cu programare! Mai multe informații AICI.

Informații generale - 2020 (în curs de actualizare)

ATENȚIE! Având în vedere normele de distanțare socială și posibilele restricții care vor fi în vigoare la momentul admiterii, anumite aspecte ale procesului de admitere vor suferi modificări. Deciziile luate în acest sens vor fi comunicate pe site în cel mai scurt timp posibil. Printre acestea, evidențiem:

  • Examenul scris pentru secțiile care aveau prevăzută această formă de admitere va fi înlocuit cu media dintre proba scrisă la limba română de la Bacalaureat (50%) și media de la o limbă străină din anii de liceu (50%) – mai multe informații în lista specializărilor (mai jos), clarificarea situațiilor excepționale va fi disponibilă în metodologia de admitere;
  • Actelor necesare la înscriere li se va adăuga, obligatoriu, foaia matricolă din liceu;
  • Procedura de admitere pentru olimpici va suferi modificări (având în vedere anularea olimpiadelor naționale din acest an) – acestea vor fi clarificate în metodologia de admitere;
  • Metodologia de admitere va suferi modificări însemnate, după publicarea metodologiei de admitere de la nivelul Universității din București.

Locurile, specializările și modalitățile de admitere pot fi consultate AICI (actualizat).

Lista actelor necesare poate fi consultată în Ghidul Candidatului 2020 AICI. (actualizat)

Procedura (metodologia) de admitere actualizată pentru admiterea din 2020 poate fi consultată AICI.

Calendarul admiterii 2020

ATENȚIE! Întrucât majoritatea locurilor au fost ocupate, NU se va organiza o nouă sesiune de admitere în septembrie!

Preînscriere: 3-20 iulie 2020 – Formularul de preînscriere a fost lansat – mai multe informații AICI.

Preînscrierea reprezintă completarea datelor personale într-un formular electronic, înainte de a veni la facultate. Acest pas este obligatoriu și eficientizează procesul de înscriere. Formularul conține date referitoare la examenul de Bacalaureat și nu poate fi completat înainte de a cunoaște rezultatele finale.

Înscriere: 3-20 iulie 2020

Înscrierea va avea loc la facultate, în sediul din strada Pitar Moș, cu respectarea tuturor normelor de siguranță în vigoare la data respectivă. Mai multe informații vor fi disponibile la momentul respectiv. Persoanele care nu se pot deplasa în perioada indicată vor avea posibilitatea să se înscrie electronic și să aducă dosarul ulterior. Mai multe informații vor fi disponibile în site-ul de admitere.

Afișarea rezultatelor: Din cauza numărului mare de dosare depuse și a unor dificultăți tehnice, rezultatele concursului de admitere din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine vor fi publicate vineri, 24 iulie, în jurul orei 12:00, pe site și la avizier (în sediul din Pitar Moș).

Taxele de admitere
  • 250 RON – o specializare*
  • 350 RON – 2 specializări*
  • 400 RON – 3-5 specializări*

*Specializare = opțiune pentru o secție A cu mai multe opțiuni pentru B

Taxa de înscriere se achită la înscriere, în clădirea Facultății de Limbi și Literaturi Străine din str. Pitar Moș nr. 7-13, la bancă sau online (mai multe informații AICI)

Materiale electronice

Broșura de prezentare a Facultății poate fi consultată AICI. (ATENȚIE! Informațiile din materialele de prezentare nu vor fi actualizate, vă rugăm să vă raportați numai la materialele informative!)

Broșura de prezentare a Universității din București poate fi consultată AICI. (ATENȚIE! Informațiile din materialele de prezentare nu vor fi actualizate, vă rugăm să vă raportați numai la materialele informative!)

Ghidul candidatului 2020 poate fi consultat AICI. (actualizat)

Procedura (metodologia) de admitere actualizată pentru admiterea din 2020 poate fi consultată AICI.

Metodologia de admitere a Universității din București (2020) poate fi consultată AICI.

Întrebări frecvente

Se va organiza admitere în 2020?

DA! Sesiunea de admitere principală va fi organizată după finalizarea primei sesiuni de bacalaureat, indiferent când se va desfășura aceasta. În funcție de restricțiile în vigoare în perioada respectivă, vom reveni cu mai multe detalii privind procesul de admitere.

 

1.În ce constă examenul de admitere?

Examenul de admitere diferă in funcție de secția la care vrei să intri. Acesta poate fi sub formă de probă scrisă dar sunt și secții la care admiterea se face pe bază de dosar (media de la bacalaureat).

2.Se dau examene pentru toate secțiile FLLS?

Nu se dau examene la toate secțiile, ci doar la Studii Americane, Traducere și Interpretare și anumite specializări de la secția Filologie.

3.Poți da examene la două limbi străine?

Da, poți da examene la două limbi străine sau la o limbă străină şi gramatica limbii române.

4.Mă pot înscrie la mai multe secții/limbi A?

Da, te poți înscrie la mai multe secții, cu următoarea excepție: nu poți să te înscrii la mai multe secții care au ca formă de intrare examenul scris la două limbi străine, deoarece se susțin în aceeași zi.

5.Există posibilitatea să nu fiu repartizat/ă  la prima opțiune de pe listă?

Dacă nota luată la bacalaureat sau în urma examenului de admitere nu se încadrează în cerințele de admitere ale facultății noastre atunci există posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune. De asemenea, există și posibilitatea de a nu fi repartizat/ă la prima opțiune din cauza numărului de locuri.

6.Unde pot găsi modele de subiecte de admitere?

O colecție a subiectelor și rezolvărilor din ultimii ani poate fi consultată online AICI.

7.Dacă mă înscriu la o limbă pe care nu o știu deloc, mi se va preda pentru nivelul de începător?

Dacă printre limbile la care te-ai înscris se enumeră Engleză (A sau B), Franceză (A) sau Germană A (avansaţi), cursurile şi examenele se vor desfăşura în limba respectivă de la primul curs/prima sesiune. Pentru celelalte limbi străine (inclusiv Franceză B, Germană B etc.) vor exista grupe de începători şi avansaţi sau doar grupe de începători, iar pentru repartizare, la începutul facultății, se va da un test de plasare pe nivel.

Share This