Traducerea textului literar contemporan

PREZENTAREA PROGRAMULUI

Masteratul de Traducerea textului literar contemporan (MTTLC) este un program relativ tânăr, conceput în anul 2006 ca un program flexibil, cu accent pe practică, sprijinind studentul prin materii și internships să își găsească profesia dorită.

Programul este menit să îmbine aprofundarea cunoștințelor de literatură și de limbă engleză printr-o abordare aplicată, aceea a traducerii literare. Marele său atu este exact acela că este un program aplicat, teoria fiind pusă în slujba practicii. Tocmai de aceea se poate spune că MTTLC a evoluat și s-a adaptat an de an în funcție de cerințele masteranzilor. Profesori tineri, cool, dăruiți, deschiși provocărilor culturale (și nu numai!).

Proiecte internaționale incluse în curriculum: Masterclass de Traducere Literară București (în colaborare cu Institutul Cultural Român, Muzeul Național al Literaturii Române, Uniunea Scriitorilor din România și British Council), cu stilizare asigurată de poeți englezi. Traducere de literatură engleză contemporană în colaborare cu agenți literari și edituri britanice și americane. Colaborare la editura online pentru literatură a Universității din București și la revista programului.

Stagii de practică: Editura Contemporary Literature Press; Revista MTTLC Translation Café; Teatrul Național București; TVR; Radio România; Uniunea Scriitorilor din România; PEN Clubul Român; reviste literare naționale și internaționale; agenții literare. Fiecare masterand poate avea o rubrică de traduceri din poezia engleză contemporană la o revistă națională.

MOBILITĂȚI

Aflați mai multe despre mobilități de pe pagina Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

DEBUȘEE PROFESIONALE

Asistent de cercetare în filologie, traducător subtitrări, redactor de carte, traducător literar, blogger/vlogger cultural, jurnalist cultural, organizator de evenimente culturale, profesor de limba engleză.

CONTACT

Coordonator onorific, prof. emerit Lidia VIANU
Coordonator executiv, lect. dr. Eliana IONOAIA