Pe 5 mai, de la ora 19:00 (EEST), online, va avea loc lansarea cărții Antracte. Despre politică, feminism și gândire, de Fina Birulés. Volumul propune o reflecție asupra feminismului, diferenței și egalității, precum și o redefinire a ceea ce înseamnă să fii femeie în relație cu subiectivitatea, genul și responsabilitatea politică.

Cu această ocazie, Fina Birulés, profesoară de filosofie contemporană, la Universitatea din Barcelona între anii 1979 și 2020 și cercetătoare la ADHUC- Centre Teoria, Genere, Sexualitat, va purta un dialog cu Ionela Băluță (Universitatea din București), specialistă în studiile de gen, reprezentarea politică a femeilor, istoria feminismului, politicile egalității de șanse după 1989. Sesiunea va fi moderată de traducătoarea Adina Mocanu și de lectorul de catalană al Universității din București, Víctor Peña Irles. La eveniment va participa și Delegatul Guvernului Cataloniei în Balcani, Eric Hauck.

Această prezentare este organizată de Institutul Ramon Llull și de lectoratul de catalană al Departamentului de Limbi și Literaturi Romanice, Clasice și Neogreacă, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (Universitatea din București), în colaborare cu Delegația Guvernului Cataloniei în Europa de Sud-est.

Înscrieri: https://forms.gle/C9dNaSC8FaKdtXC9A

***

El 5 de maig a les 19 hores (EEST) tindrà lloc la presentació en línia de la traducció al romanès del llibre Entreactes (Antracte. Despre politică, feminism și gândire) de Fina Birulés. El volum convida a la reflexió sobre el feminisme, la diferència i la igualtat i proposa una redefinició del que significa ser dona en relació amb la subjectivitat, el gènere i la responsabilitat política.

En aquesta ocasió, Fina Birulés, professora de filosofia contemporània a la Universitat de Barcelona entre 1979 i 2020 i investigadora de l’ADHUC-Centre de Teoria, Gènere, Sexualitat, dialogarà amb Ionela Băluță (Universitat de Bucarest), especialista en gènere, representació política de les dones, història del feminisme i polítiques d’igualtat d’oportunitats després del 1989. L’esdeveniment estarà moderat per la traductora Adina Mocanu i el lector de català a la Universitat de Bucarest, Víctor Peña Irles. L’acte comptarà també amb la presència d’Eric Hauck, delegat de la Generalitat de Catalunya als Balcans.

Inscripcions: https://forms.gle/C9dNaSC8FaKdtXC9A