Delegația Guvernului Cataloniei în Europa de Sud-Est, Lectoratul de Catalană la FLLS și ONG-ul pentru promovarea limbii catalane Plataforma per la Llengua vă invită la deschiderea expoziției „CATALANA: 10 MILIOANE DE VOCI EUROPENE”

Prin diverse infografice în limba română, expoziția prezintă date despre utilizarea limbii catalane, a paisprezecea cea mai vorbită limbă din Europa, cu peste 10 milioane de vorbitori din patru țări europene. Predarea limbii catalane la București are o istorie de 29 de ani, iar textele din expoziție au fost traduse de studentele secției de Catalană B (anul III) sub îndrumarea profesorului Víctor Peña Irles.

Vernisajul oficial al expoziției va avea loc vineri, 6 mai, la ora 12, în Holul de Marmură a facultăților de Litere și de Limbi și Literaturi Străine. La vernisajul expoziției vor participa dl. Eric Hauck, Delegatul Guvernului Cataloniei în Europa de Sud-Est, prof. dr. Mianda Cioba, șeful Departamentului de Limbi și Literaturi Romanice, Clasice și Neogreacă, conf. dr. Oana-Dana Balaș, prodecan, profesoară și traducătoarea din catalană, asist. drd. Joan Llinàs Suau, profesor de catalană la București de peste 20 de ani și lect. Víctor Peña Irles, lectorul invitat de catalană la Universitatea din București. Expoziția va fi deschisă publicului până pe 30 iunie 2022.

Vă așteptăm cu mare drag!