Vineri, 3 iunie 2022, Departamentul de Limbi și Literaturi Romanice, Clasice și Neogreacă al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, sub înaltul patronat al Ambasadei Spaniei la București și al Institutului Cervantes, cu sprijinul Asociației de Studii Iberoromanice (ASIR), al Editurii Siruela din Madrid, al Editurii Polirom din Iași și al companiei Gran Vía Real Estate, a organizat ceremonia de premiere din cadrul primei ediții a concursului Festlectura “¡Cuéntame otro cuento!” .Evenimentul a avut loc începând cu ora 10:30, în Sala de ceremonii a Institutului Cervantes.

Festlectura urmează exemplul de succes al concursului italian Festlettura, care a acumulat deja numeroase și prestigioase ediții în România, și îşi propune să răspândească limba şi cultura spaniolă printre adolescenții din România prin lectura de cărţi aparţinând unor scriitori spanioli sau latinoamericani, educând tinerii liceeni în spiritul lecturii şi, sub îndrumarea profesorilor lor, sprijinindu-i în dezvoltarea creativității, a judecăţii critice, a capacităţii de interpretare.

Un obiectiv implicit este consolidarea relațiilor dintre mediul preuniversitar și cel universitar în vederea unei colaborări cât mai strânse în viitor.

La deschiderea ceremoniei de premiere a concursului Festlectura au luat cuvântul Begoña Magraner Ubieta de la Institutul Cervantes din București, conf. univ. dr. Sorin Costreie, prorector responsabil cu Rețele universitare și Relații publice în cadrul Universității din București, Iuliana Sârbu de la Consulatul de Cultură al Ambasadei Spaniei la București, conf. univ. dr. Oana Dana Balaș, prodecan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a UB, prof. univ. dr. Smaranda Elian, invitată specială a evenimentului, și lect. univ. dr. Silvia-Alexandra Ștefan, director al comitetului de organizare.

Mai multe informații despre Festlectura pot fi consultate aici.