Selectează o Pagină

ATENȚIE! În această pagină veți găsi informații referitoare la desfășurarea anului universitar și a procedurilor care țin de începerea anului și înmatriculare. Această pagină va fi actualizată imediat ce vor fi disponibile noi informații (orar, burse, înscriere sport, modul etc.).

REGIMUL DE DESFĂȘURARE A CURSURILOR

Consiliul Facultății de Limbi și Literaturi Străine a hotărât:

 • ca activitatea didactică pentru ciclul de licență în anul 2022-2023 să se desfășoare în format fizic cu posibilitatea, în limitele prevederilor ARACIS (cf. Metodologiei*), de a desfășura cursuri magistrale în format online în intervalele 8-10 sau 18-20, la decizia Departamentului, exclusiv pentru specializările A de la Filologie, Studii Culturale și LMA;
 • aplicarea situațiilor excepționale (cf. Metodologiei*) la decizia Departamentelor, prin Consiliile acestora;
 • ca activitatea didactică pentru ciclul de masterat să se desfășoare conform deciziei coordonatorilor sau responsabililor de program, în limitele prevederilor ARACIS (cf. Metodologiei*).

*Metodologie_desfășurare activitati predare online IF 2022

Deschiderea anului universitar

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine se va desfășura pe data de 03 octombrie, luni, începând cu ora 10:00 la Casa de Cultură a Studenților, aceasta se află pe Calea Plevnei nr. 61 (HARTĂ).

Festivitățile de deschidere a anului universitar 2022-2023 pentru secțiile Facultății de Limbi și Literaturi Străine se vor desfășura la sediile facultății.

Programarea evenimentelor atât pentru master, cât și pentru licență se poate găsi ‣‣‣ AICI.

Pentru Departamentul de Limbă și Literatură Franceză informațiile atât despre deschiderea anului universitar, cât și despre interviurile de limbă pentru studenții din anul I de la Filologie, Franceză B (Limbi Străine şi Litere); Filologie (Franceză A) şi Traducători-Interpreţi (Franceză A/B) sunt publicate pe pagina de Facebook a acestei secții. 

Pentru studenții din anul I de la Limbi Moderne Aplicate – Franceză B, deschiderea de an va avea loc marţi, 4 octombrie, ora 16:00. Aceasta va fi urmată de interviurile pentru repartizarea pe grupe. 

Informații suplimentare despre săli și alte detalii ce țin de Departamentul de Limbă și Literatură Franceză vor fi publicate pe pagina de Facebook.

Secțiile care nu au anunțat deschideri separate vor avea deschiderea la primul curs.

Cursurile încep de joi, 6 octombrie, zilele de 3, 4 și 5 octombrie fiind rezervate deschiderilor.

 

Festivitățile de deschidere pe secții au onoarea de a avea următorii invitați:
 
 • La festivitatea de deschidere pentru secția de limba arabă este invitat: Excelența Sa, domnul Monem Massoud Alorufiy, ambasador extraordinar și plenipotențiar.
 • La festivitatea de deschidere de la secția de limbă neogreacă vor participa ambasadorul Greciei, Excelența Sa, doamna Sofia Grammata și ambasadorul Ciprului, Ambasador extraordinar și plenipotențiar, Excelența Sa, domnul Petros Kestoras; deputatul minorității elene, Dr. Dragoș Gabriel Zisopol, președintele Camerei de Comerț, Christos Seferis și reprezentanți ai mediului de afaceri.
 • La festivitatea de deschidere de la secția de limbă italiană va participa ambasadorul Italiei, Ambasador extraordinar și plenipotențiar, Excelența Sa, domnul Alfredo Maria Durante Mangoni.
 • La festivitatea de deschidere de la secția de limbă coreeană va participa ambasadorul Coreei de Sud, Excelența Sa, domnul Rim Kap-Soo.
 • La festivitatea de deschidere de la secția Studii Americane vor participa prof. dr. Mircea Dumitru, Director Executiv Fullbright Commission în România; Timothy E. Gerhardson, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România și prof. dr. emerit Rodica Mihăilă, fondatorul programului de Studii Americane.
Seminarul introductiv și alte activități

Seminarul Introductiv este o activitate din proiectul Freshers’ Week FLLS organizat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – Universitatea din București (ASLS), cu scopul de a veni în ajutorul studenților proaspăt intrați în facultate, prin prezentarea și explicarea unor subiecte esențiale oricărui student, cum ar fi: examene, taxe, orar, drepturile studentului, burse, timp liber etc.

Ediția de anul acesta a Seminarului Introductiv va avea loc în perioada 29-30 septembrie, la sediul Facultății de Limbi și Literaturi Străine din strada Edgar Quinet nr. 7-9, începând cu ora 17:00 (studenții vor fi ghidați de către voluntari către săli).

Vor fi organizate și alte activități de cunoaștere a colegilor, dar și pentru familiarizarea acestora cu viața de student din București. Mai multe informații despre proiect și activitățile pregătite le găsiți pe eveniment pe pagina de Facebook – AICI.

Înscrieri în an/Înmatriculări - OBLIGATORIU!!

Înscrierea în an (fizică) este obligatorie pentru toți studenții și presupune:

 • Anul 1/M1 buget – semnarea contractelor de studii și a fișelor de înscriere, ridicarea carnetului de student și a legitimației de transport (pentru master se poate viza legitimația de la ciclul de licență);
 • Anul 1/M1 taxă – semnarea contractelor de studii și a fișelor de înscriere, depunerea chitanței de plată a taxei**, ridicarea carnetului de student și a legitimației de transport (pentru master se poate viza legitimația de la ciclul de licență);
 • Anii 2,3, M2 buget – completarea fișei de înscriere, vizarea carnetului de student și a legitimației de transport;
 • Anii 2,3, M2 taxă – completarea fișei de înscriere, depunerea chitanței de plată a taxei**, vizarea carnetului de student și a legitimației de transport.

La înscriere este obligatorie prezentarea carnetului de student și a legitimației de transport (acolo unde este cazul)! Pentru studenții / masteranzii / doctoranzii la taxă este obligatorie prezentarea chitanței de plată în original și copie.

Informații privind reclasificarea buget/taxă pentru anii în curs pot fi consultate AICIATENȚIE! Studenții care nu au diploma de Bacalaureat (în original), respectiv de licență (pentru master) în dosar nu pot beneficia de loc bugetat! Studenții la taxă sunt obligați să aducă/trimită dovada achitării taxei.

Programul secretariatului în perioada de înscrieri este: LUNI – JOI, ÎNTRE ORELE 10.00 – 14.00, VINERI ORELE 10.00 – 12.00, după cum urmează:

10, 11, 12, 13 și 14 Octombrie – ANUL I Licență – Limbă și Literatură (Filologie) + Studii Culturale (St. Americane, St. iudaice) – secretar de an Ana FLOREA, ana.florea@lls.unibuc.ro:

 • Luni (10.10) – Franceză, Italiană, Spaniolă, Portugheză, Filologie Clasică
 • Marți (11.10) – Maghiară, Neogreacă, Rromani, Arabă, Chineză, Japoneză, Turcă
 • Miercuri (12.10) – Engleză, Germană, Suedeză
 • Joi (13.10) – Rusă, Slave
 • Vineri (14.10) – Studii Culturale (Studii Americane, Studii Iudaice)

10, 11, 12 Octombrie – ANUL I Licență – Traducere și Interpretare – secretar de an Adina MIHAI, adina.mihai@lls.unibuc.ro / Letiția AROBOAEI, letitia-maria.aroboaei@lls.unibuc.ro

10, 11, 12 Octombrie – ANUL I Licență – Limbi Moderne Aplicate – secretar de an Florentina RĂDUCU, florentina.răducu@lls.unibuc.ro

04, 05, 06 și 07 Octombrie – ANUL II Licență – Limbă și Literatură (Filologie) + Studii Culturale (St. Americane, St. iudaice) – secretar de an Adriana STĂNICĂ, adriana.stanica@lls.unibuc.ro

04, 05, 06 și 07 Octombrie – ANII II + III Licență (Semestre de grație + reînmatriculări) – Traducere și Interpretare – secretar de an Adina MIHAI, adina.mihai@lls.unibuc.ro / Letiția AROBOAEI, letitia-maria.aroboaei@lls.unibuc.ro

04, 05, 06 și 07 Octombrie – ANII II + III Licență (Semestre de grație + reînmatriculări) – Limbi Moderne Aplicate – secretar de an Florentina RĂDUCU, florentina.răducu@lls.unibuc.ro

10, 11, 12, 13 și 14 Octombrie – ANUL III Licență (Semestre de grație + reînmatriculări) – Limbă și Literatură (Filologie) + Studii Culturale (St. Americane, St. iudaice) – secretar de an Felicia IUBINA, felicia.iubina@lls.unibuc.ro

10 și 11 Octombrie – ANUL I Masterat – secretar de an Cristina GRIGORAȘ, cristina.grigoras@lls.unibuc.ro

10 și 11 Octombrie – ANUL II Masterat (Semestre de grație + reînmatriculări) – secretar de an Daniela MOLDOVAN, daniela.moldovan@lls.unibuc.ro

12 și 13 Octombrie – Doctorat toți anii – secretar de an Cristina GRIGORAȘ, cristina.grigoras@lls.unibuc.ro

 

Studenții care nu se pot înscrie fizic (din motive obiective) se pot înscrie online în perioada 17-19 Octombrie, trimițând toate documentele (disponibile AICI) pe e-mailul instituțional al secretarei de an. ATENȚIE! Persoanele care s-au înscris deja fizic sau care se vor înscrie fizic până la finalul lunii octombrie NU TREBUIE SĂ SE ÎNSCRIE ȘI ONLINE!

Studenții care nu se pot prezenta în intervalele de mai sus se pot înscrie până la finalul lunii octombrie, în timpul programului de lucru cu publicul al secretariatului.

**Taxa de școlarizare se plătește în Campusul Panduri (vezi AICI), online (AICI) sau în contul bancar (detalii mai jos), până la sfârșitul lunii octombrie, iar aducerea sau trimiterea chitanței/dovezii de plată este OBLIGATORIE!

Beneficiar: UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI
Cod fiscal: 4505502
Cont IBAN: RO05RNCB0076010452620315 (Filologie, Traducere și Interpretare, Studii Culturale, Masterat – mai puțin CLOE, Doctorat) sau RO59RNCB0076010452620313 (LMA, Masterat CLOE)
BANCA: BCR SECTOR 5
Explicaţia: Taxă studiu  la licenţă / master / doctorat / Nume şi prenume student / Specializarea / Anul de studiu

Înscrieri modul psihopedagogic

Informații înscrieri modul psihopedagogic:

Procedura de înscriere de la licență (toate specializările) poate fi consultată AICI. ATENȚIE! Linkul de înscriere este disponibil în afișele de mai sus, nu în procedură!

Procedura de înscriere de la master (toate programele) poate fi consultată AICI.

Mai multe informații pe site-ul Facultății de Psihologie și Științele Educației – https://fpse.unibuc.ro/

Sport - obligatoriu anul 1

Înscrierile pentru diversele cursuri de educație fizică se fac la Departamentul de Educație Fizică și Sport (DEFS) – detaliile vor fi publicate pe site-ul (AICI) și pagina DEFS (AICI).

Vă reamintim că sportul este obligatoriu în anul I (licență) și facultativ în anul II.

Schimbarea limbii B (după 10 oct)

ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI I CARE DORESC SĂ-ȘI SCHIMBE SPECIALIZAREA B

Solicitările făcute prin formularul electronic în perioada 1-4 octombrie au primit răspuns prin e-mail.

Schimbarea limbii B se mai poate face până la termenul de 31 octombrie și va fi adresată direct directorilor/secretarilor de departament și va fi soluționată dacă / la momentul la care va fi posibil. Formularul poate fi descărcat AICI și se completează după cum urmează:

 • studentul completează și semnează formularul (disponibil AICI sau la secretariat);
 • studentul trimite formularul completat și semnat departamentului unde dorește să fie primit;
 • în cazul unui răspuns pozitiv, studentul trimite formularul avizat de primul departament departamentului de unde pleacă;
 • în cazul unui răspuns pozitiv, studentul trimite formularul cu ambele avize către secretara de an (detalii AICI). ATENȚIE! Formularele care nu sunt trimise cu ambele avize până la 31 octombrie secretarei de an NU SE IAU ÎN CALCUL.

ATENȚIE! Schimbarea limbii B se poate face o singură dată și NU este reversibilă! De asemenea, vă rugăm să luați în considerare că specializările B foarte populare (de exemplu: Coreeană, Neerlandeză) nu vor putea accepta transferuri decât în măsura în care există retrageri! Specializările A nu pot fi schimbate decât printr-un nou proces de admitere!

Mențiuni:

 • Departamentul de Engleză: Nu se mai admit cereri de transfer la Engleză B.
 • Departamentul de Limbi și Literaturi Romanice, Clasice și Neogreacă: Nu se mai acceptă sosiri la nicio specializare B. Cererile de plecare se vor depune la secretariatul Departamentului, sala 317 (Edgar Quinet) zilnic, între orele 10:00 si 12:00.
 • Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice: Nu se mai acceptă sosiri la nicio specializare B. Cererile de plecare se vor depune la secretara de departament, doamna Iuliana Costea, luni, miercuri și joi între 10:00 – 12:00 la secretariatul departamentului (Sala Mihai Isbășescu, et. 2, Pitar Moș).
 • Departamentul de Filologie Rusă și Slavă: Nu se mai acceptă plecări de la LMA-slovacă; la Filologie rusă B și LMA-rusă se vor accepta veniri doar în cazul cunoașterii minimale a limbii ruse (alfabet, citit, lexic minimal…).
 • Departamentul de Limbi și Literaturi Orientale: Nu se mai acceptă nici sosiri, nici plecări la Coreeană B și Hindi B.

 

 

Curs Etică și Integritate Academică (EIA) - nivel licență (opțional)

IMPORTANT: CURSUL DE ETICĂ ȘI INTEGRITATE ACADEMICĂ

MODULUL 1: ETICĂ ȘI INTEGRITATE ACADEMICĂ;
MODULUL 2: CONDUITA CERCETĂRII ȘI SCRIERE ACADEMICĂ

GENERALITĂȚI
– Statutul cursului este OPȚIONAL.
– Studenții specializărilor Franceză A (Filologie și Traducători), Maghiară și Rromani vor urmări cursurile din orarul specializării A, cu înscrierea direct la profesorul titular.
– Studenții vor verifica la secretariatul/direcția departamentului de care aparțin care este politica privitoare la acest curs.

OBLIGAȚII PENTRU PROMOVARE:
– prezență minimum 50%
– verificare printr-un proiect final (eseu-dezbatere de 3-4 pagini)
Alte detalii importante AICI.

ÎNSCRIERI:
Date fiind constrângerile legate de spațiile de învățământ, de spațiile din orar și efectivele de profesori, nu se pot organiza decât 3 serii a câte maximum 80 de studenți.
Accesul în cele 3 serii se va acorda în ordinea înscrierilor până la atingerea numărului maxim de studenți la fiecare serie.
Odată exprimată opțiunea prin înscrierea on-line, studenții au obligația de a urma acest curs și de a îl promova, ca în cazul oricărui alt curs.
Termenul pentru finalizarea înscrierilor: 18 octombrie.

Studenții care s-au înscris la acest modul se pot retrage până cel târziu pe 18 octombrie 2022 trimițând un e-mail către Lect. dr. Andreea Paris-Popa (andreea.parispopa@lls.unibuc.ro).  

SERII:
Seria EIA 1. FILOLOGIE – PROF. UNIV. BOGDAN ȘTEFĂNESCU – joi 14:00-16:00
Seria EIA 2. FILOLOGIE / TRADUCĂTORI – CONF. UNIV. DRAGOȘ IVANA – marți 16:00-18:00
Seria EIA 3. LMA /STAM – LECT. UNIV. ANDREEA PARIS-POPA – marți 16:00-18:00

Formular de înscriere:

 1. Seria EIA 1 (joi 14:00-16:00) – AICI;
 2. Seria EIA 2 (marți 16:00-18:00) – AICI;
 3. Seria EIA 3 (marți 16:00-18:00) – AICI.

Înscriere pentru lista de așteptare: AICI

Curs Etică și Integritate Academică (EIA) - nivel masterat (obligatoriu)

Atenție! Pentru unele programe masterale există cursuri separate, în orar. Informațiile de mai jos se referă la celelalte programe masterale.

Se vor efectua ambele module (Etică și integritate academică + Conduita cercetării și scrierea academică)

SERII:
Seria EIA 1. Joi 16-18 – Prof. dr. Bogdan Ștefănescu
Seria EIA 2. Vineri 18-20 – Lect. dr. Daniela Cârstea
Seria EIA 3. Marți 18-20 – Lect. dr. Andreea Paris-Popa

OBLIGAȚII PENTRU PROMOVARE:
– prezență minimum 50%
– verificare printr-un proiect final

Alte detalii importante AICI.

Orare

Orarele și grupele care au fost deja publicate pot fi consultate pe pagina dedicată orarelor (vezi AICI). Grupele și orarele sunt în curs de actualizare și vor fi disponibile în curând, în aceeași pagină. Studenții vor urmări atât orarul de la specializarea A, cât și orarul de la specializarea B!

TRADUCERE ȘI INTERPRETARE Anul I - Limba a 3-a (alegere obligatorie a unei specializări din ofertă)

ÎNSCRIERI 1 – 10 OCTOMBRIE

Oferta de specializări (adresată exclusiv studenților din anul I de la Traducere și interpretare): catalană/ croată/ franceză/ neogreacă/ portugheză/ slovacă/ slovenă/ suedeză.

Înscrierile se efectuează prin completarea FORMULARULUI DE ÎNSCRIERE, disponibil între 1 octombrie (ora 13:00) și 10 octombrie (ora 23:59).

Cererile vor fi aprobate în ordinea cronologică a depunerii în limita a 25 de studenți / grupă și în funcție de opțiunile indicate.

Contact: conf. dr. Oana-Dana Balaș, oanadana.balas@lls.unibuc.ro

Informații despre Departamente