Selectează o Pagină

Luni, 22 mai 2023, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, împreună cu Deloitte, una dintre cele mai mari companii globale de audit, consultanţă financiară, management al riscului și taxe, au organizat ceremonia de inaugurare a Amfiteatrului „Ioan Bogdan”.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența mai multor membri ai conducerii Universității din București, cadre didactice de la FLLS, reprezentanți ai companiei și studenți, printre care prof. univ. dr. Marian Preda, rector al UB, conf. univ. dr. Laura Sitaru, decan al FLLS, Jan Verhoven, director operațional GES & TLDC (Global Employer Services & Tax, Legal Delivery Centre) Deloitteși Cătălin IorgulescuHead of Center Deloitte.

În deschiderea evenimentului moderat de conf. univ. dr. Laura Sitaru, au luat cuvântul prof. univ. dr. Marian Preda, Cătălin Iorgulescu și Jan Verhoven, care au subliniat necesitatea și importanța inaugurării unui asemenea spațiu în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine a UB.

Profesorul Marian Preda a mulțumit investitorilor și a subliniat importanța existenței parteneriatelor între Universitate, instituții publice și angajatori.

„Universitatea din București a cumpărat clădirea Facultății de Limbi și Literaturi Străine, cheltuind peste 32 de milioane de lei acum un an și jumătate și fără efortul UB de achiziție a clădirii și de renovare a unor spații, probabil ar fi fost mai dificil să se opereze această investiție pentru că, în aproximativ doi ani ar fi trebuit să cedăm clădirea către proprietarul de drept de dinainte, o asociație de educație a Bisericii Catolice. Acum clădirea este a noastră, iar din cele 49, clădirea FLLS este a treia ca suprafață. UB este o instituție cu caracter național care produce resurse umane înalt calificate pentru România și, astfel, este normal ca statul să contribuie acolo unde ar fi fost extrem de greu, cu finanțările actuale, ca UB să acopere toate aceste cheltuieli. În plus, folosind și resursele materiale alte altora este normal să vă creăm vouă – studenților, în primul rând, și cadrelor didactice – condiții normale, similare cu cele existente în orice țară din Europa Occidentală. Acesta un exemplu foarte bun despre cum trebuie să arate FLLS și întreaga Universitate”, a punctat profesorul Preda.

În continuare, a accentuat gradul mare de angajabilitate în rândul studenților și absolvenților UB, punctând faptul că renovarea spațiului FLLS reprezintă un exemplu pentru întreaga Universitate, iar modernizarea UB și crearea de condiții optime pentru membrii comunității sale este atât un proces în desfășurare, cât și prospectiv.

„Este un prim pas în colaborarea dintre Universitatea din București și Deloitte, vom continua și vom încerca să punem resurse împreună la proiectele următoare, totul în folosul studenților noștri și al profesorilor, pentru că Universitatea din București este cea mai importantă instituție de învățământ superior din România”, a afirmat rectorul UB.

„Facultatea de Limbi și Literaturi Străine oferă fundația ideală pentru tinerii care vor să-și construiască o carieră într-un mediu profesional dinamic și multicultural, în care au zilnic ocazia de a comunica și a coordona echipe și clienți din țări diferite sau chiar de pe alte continente, așa cum este cazul organizației noastre”, a afirmat Jan Verhoven.

Cătălin Iorgulescu, Head of Center Deloitte, a prezentat studenților specificul companiei, muticulturalismul care-o caracterizează, oportunitățile pe care le oferă, evidențiind faptul că educația este cel mai important lucru pe care-l posedă, fiind cea mai importantă resursă și investiție.

Acest proiect este în linie cu angajamentul strategic al Deloitte de a susține calitatea și performanța în educația din România și ne consolidează parteneriatul de lungă durată cu Universitatea din București, care pregătește zeci dintre profesioniștii pe care entitățile Deloitte de pe piața locală îi angajează anual”, a afirmat Cătălin Iorgulescu.

Totodată, decanul FLLS, conf. univ. dr. Laura Sitaru, a punctat în fața auditoriului însemnătatea existenței amfiteatrului renovat pentru studenți și profesori.

„În clădirea FLLS, am încercat să facem constant amenajări. În acest sens, Amfiteatrul «Martin Luther King», realizat cu o donație consistentă din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii – este un exemplu pentru ceea ce se întâmplă astăzi, aici. De asemenea, anul trecut, în toamnă, am reușit să amenajăm colțul coreean (Korea Corner) cu sprijinul Ambasadei Republicii Coreea de Sud și al Korea Foundation. De asemenea, avem și investiții prin fundații guvernamentale turce. Totodată, la FLLS am renovat trei săli cu resurse interne, ale Universității din București. Sunt pași mici, dar foarte importanți pentru că dau un semnal de normalitate”, a subliniat decanul FLLS.

În a doua parte a evenimentului, au fost decernate diplome și premii laureaților Sesiunii de comunicări științifice a studenților de la FLLS, reuniune științifică internațională care s-a desfășurat în perioada 5-6 mai 2023. Ceremonia de premiere a fost moderată de prof. univ. dr. Alina Tigău, cadru didactic la FLLS.

În încheiere, reprezentanții Deloitte au prezentat studenților oportunități de carieră în cadrul companiei, iar alumni FLLS, actuali angajați, au împărtășit cu aceștia din experiența lor profesională.

Cu o capacitate de 126 de locuri, Amfiteatrul „Ioan Bogdan” al FLLS are mobilier și instalație electrică noi, cât și alte dotări de ultimă generație: videoproiector laser, ecran de proiecție, amplificator de sunet și boxe, microfon wireless, tablă magnetică, splitter HDMI și monitor digital.