Selectează o Pagină

Anul acesta, se împlinesc 20 de ani de la aderarea Slovaciei la Uniunea Europeană. Cu acest prilej, secția de Limbă și Literatură Slovacă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București și Facultatea de Științe Umaniste a Universității „Comenius” din Bratislava organizează vineri, 24.05.2024, începând cu ora 10.00, în sala de Consiliu din sediul facultății de pe strada Pitar Moș, nr. 7-13, simpozionul internațional dedicat Zilei limbii slovace.

Evenimentul se va desfășura în format hibrid, invitați fiind experți din Ministerul de Finanțe din Slovacia, care vor discuta despre cooperarea slovaco-română în managementul financiar al fondurilor europene, despre calitatea de membru UE a Slovaciei, dar și reprezentanți din Ministerul Educației din România și Slovacia, profesori de la Universitatea „Comenius” din Bratislava, lectori slovaci de la universități de prestigiu din Europa, foști lectori ai secției noastre, studenți, colegi români, care vorbi despre cooperarea, la nivel academic, dintre România și Slovacia.

Desigur, alături de noi vor fi Ing. Peter Hatiar, ambasadorul Republicii Slovace în România, și deputatul minorității slovace, Adrian Merka.

Vă așteptăm cu drag la acest eveniment aniversar.